Du behöver
- 1 st knippe grön sparris
- 300 g pasta
- 2.5 st salladslökar
- 10 st cocktailtomater
- 200 g varmrökt lax
- 50 g babyspenat
- plockade blad från 2-3 kvistar basilika
- salt och peppar
- 2 msk olivolja
Till garnering och servering
12-16 st oliver
1 st rödlök
2 dl smetana
3 msk finhackade örter t ex persilja, dill eller körvel
Gör så här
Bryt av 2–3 centimeter av den nedersta hårda delen på sparrisen. Dela sparrisen i 2–3 bitar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sparrisen koka med pastan på slutet, smal sparris cirka 3 minuter, tjockare sparris cirka 5 minuter. Låt pasta och sparris rinna av i ett durkslag.
Ansa och skiva salladslöken. Dela tomaterna. Bryt laxen i bitar.
Lägg sparris, pasta, salladslök, tomater, lax, spenat och basilikablad i en serveringsskål. Salta och peppra. Ringla över oljan och blanda försiktigt.
Garnera salladen med oliver och finskivad rödlök. Servera med smetana blandad med örterna.
Den här salladen smakar gott både varm och kall. Utmärkt att ta med sig på picknick och avnjuta utomhus.