Pastagratäng med merguez

Du behöver 1 st gul lök stor 2-3 st vitlöksklyftor 1 st salladslök knippa 1 msk olivolja 5-6 st merguez eller andra smala kryddiga korvar...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök stor
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 st salladslök knippa
  • 1 msk olivolja
  • 5-6 st merguez eller andra smala kryddiga korvar
  • 800 g krossade tomater 2 burkar
  • 1 msk finhackade färska örter oregano eller rosmarin
  • 1 tsk socker
  • salt & peppar efter smak
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör till formen och till alfolien
  • 400 g pasta

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2–3 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva salladslöken.

3

Fräs korven i oljan 2–3 minuter eller till den är nästan genomstekt och ta upp den på en tallrik. Låt svalna och skär korven i bitar.

4

Fräs lök, vitlök och salladslök i fettet som finns kvar i pannan. Blanda i tomaterna och örterna. Smaka av med socker, salt och peppar, koka upp och sjud under lock cirka 15 minuter.

5

Blanda sås, pasta och korv i en bunke. Varva blandningen med grovsmulad fetaost i en smord ugnssäker form. Täck formen med smörad alfolie och grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Ta bort folien. Sätt formen i mitten av ugnen ytterligare cirka 5–10 minuter tills gratängen får lite färg.

6

Garnera gratängen med kryddgrönt. Servera med oliver.


Kommentar:
Till servering kryddgrönt, oliver

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top