Paskha – färskostpudding

Du behöver 500 g kesella (10 %) 2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker 4 tsk gelatinpulver + 4 msk kallt vatten 2 dl vispgrädde (40...


8 portioner

Du behöver

  • 500 g kesella (10 %)
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk gelatinpulver + 4 msk kallt vatten
  • 2 dl vispgrädde (40 %)
  • suckat ca 30 g finhackad
  • frukt till garnering

Gör så här

1
Rör ihop kesellan med strösockret och vaniljsockret.

2
Låt gelatinet svälla och smälta enligt anvisning på förpackningen. Vispa ner gelatinet i en tunn stråle i kesellasmeten. Sätt smeten i kylskåpet i 20 minuter.

3
Vispa grädden till fast skum och vänd den in kesellasmeten.

4
Skölj en form, eller en rostfri bunke (diameter i botten cirka 9 cm, uppe cirka 15 cm, höjd cirka 9 cm) med kallt vatten. Häll i smeten och ställ desserten i kylskåpet att stelna helt, minst 4 timmar.

5
Paskhan kan göras 2-3 dagar före servering. Täck ytan med plastfolie och låt den stå i kylskåp fritt från starka kryddofter.

6
Doppa formen i hett vatten och stjälp upp paskhan på serveringsfat. Garnera med frukter och bär.


Kommentar:
Se länkarna för fler ryska påskrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top