Du behöver
Mjölkchokladpannacotta
4 st gelatinblad
4 dl grädde
1 dl mjölk
100-125 g mjölkchoklad
Jordgubbssalsa
20 st jordgubbar
2 msk socker
4 st blad mynta eller basilika
1 st lime färskpressad saft
Gör så här
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter.
Mät upp grädde och mjölk i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Blanda i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i pannacottan och låt smälta under omrörning. Låt svalna cirka 30 minuter.
Fördela pannacottan i 4 portionsstora skålar och ställ kallt att stelna cirka 5 timmar, gärna över natten.
Snoppa och skär bären i små bitar. Blanda dem med socker och örter. Pressa över limesaften. Låt stå kallt cirka 15 minuter. Servera pannacottan med jordgubbssalsan.
Pannacotta passar bra att göra en dag i förväg, men jordgubbsalsan bör göras strax före servering. Mjölkchokladen kan bytas mot mörk choklad, beroende på vad du gillar för smak.