RECEPT FRÅN IK

Pannacotta med mjölkchoklad

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

    Mjölkchokladpannacotta

  • 4 st gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100-125 g mjölkchoklad
  • Jordgubbssalsa

  • 20 st jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 4 st blad mynta eller basilika
  • 1 st lime färskpressad saft

Gör så här

1

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter.

2

Mät upp grädde och mjölk i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Blanda i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i pannacottan och låt smälta under omrörning. Låt svalna cirka 30 minuter.

3

Fördela pannacottan i 4 portionsstora skålar och ställ kallt att stelna cirka 5 timmar, gärna över natten.

4

Snoppa och skär bären i små bitar. Blanda dem med socker och örter. Pressa över limesaften. Låt stå kallt cirka 15 minuter. Servera pannacottan med jordgubbssalsan.


Kommentar:
Pannacotta passar bra att göra en dag i förväg, men jordgubbsalsan bör göras strax före servering. Mjölkchokladen kan bytas mot mörk choklad, beroende på vad du gillar för smak.

Recept