Pannacotta med mjölkchoklad

Du behöver Mjölkchokladpannacotta 4 st gelatinblad 4 dl grädde 1 dl mjölk 100-125 g mjölkchoklad Jordgubbssalsa 20 st jordgubbar 2 msk socker 4 st blad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Mjölkchokladpannacotta

4 st gelatinblad
4 dl grädde
1 dl mjölk
100-125 g mjölkchoklad

Jordgubbssalsa

20 st jordgubbar
2 msk socker
4 st blad mynta eller basilika
1 st lime färskpressad saft

Gör så här

1

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter.

2

Mät upp grädde och mjölk i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Blanda i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i pannacottan och låt smälta under omrörning. Låt svalna cirka 30 minuter.

3

Fördela pannacottan i 4 portionsstora skålar och ställ kallt att stelna cirka 5 timmar, gärna över natten.

4

Snoppa och skär bären i små bitar. Blanda dem med socker och örter. Pressa över limesaften. Låt stå kallt cirka 15 minuter. Servera pannacottan med jordgubbssalsan.


Kommentar:
Pannacotta passar bra att göra en dag i förväg, men jordgubbsalsan bör göras strax före servering. Mjölkchokladen kan bytas mot mörk choklad, beroende på vad du gillar för smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top