Panna cotta med hallon

Du behöver 1 dl hallonsylt 0.5 dl pressad lime 0.5 dl hallonsaft utspädd 3 dl hallon Panna cotta: 2 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl hallonsylt
  • 0.5 dl pressad lime
  • 0.5 dl hallonsaft utspädd
  • 3 dl hallon

Panna cotta:

2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 tsk strösocker
1 st vaniljstång

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll grädde, mjölk, socker och delad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp. Ta det från värmen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet.

2

3
Tillsätt gelatinbladen till den varma gräddmjölken och rör tills de smält. Låt svalna. Ta upp vaniljstången. Fördela panna cotta-smeten i 3-4 glas. Ställ dem kallt att stelna.

4

5
Värm hallonsylten med lime- och hallonsaft. Sila bort hallonfröna. Låt såsen kallna. Fördela hallonen på panna cottan och skeda såsen över hallonen.


Kommentar:
Se länkarna för fler goda bärrecept från Hemma bäst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top