Du behöver

  • 600 g kycklingfilé gärna 4 lite större filéer
  • 800 g potatis, morötter, palsternacka
  • 100 g färskost vitlök och örter
  • 2 msk hackad persilja
  • 140 g bacon tärnad
  • salt och peppar
  • Parmesan riven
  • Sås:

  • 3 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl vitt vin eller champagne
  • hackade örter basilika, timjan, oregano
  • maizena ljus snabbredning

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Varva dem med salt, peppar och riven parmesan i låga högar på bakpappersklädd plåt. Pensla olja över. Baka dem i 225° C i ca 25 minuter eller tills det mjuknat. Stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper och svalna. Spara lite bacon till garnering. Banka ut kycklingfiléerna tunt. Krydda med salt och peppar runt om. Blanda ost, persilja och bacon, fördela fyllningen över kycklingfiléerna och rulla ihop, fäst med tandpetare. Bryn dem runt om i en panna med smör och lägg över i en ugnssäker form. Låt eftersteka tillsammans med potatisen ca 20 minuter i ugnen. Koka ihop grädde, fond och vin till en lagom tjock sås eller red av med maizena snabbredning. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor. Flytta över potatis/rotfruktspaketen på tallrik. Lägg på kycklingrulladerna. Ringla såsen över och strö på bacon. Garnera med persilja.
2
3
Smaklig måltid!

Recept // Fler kyckling & fågelrecept