Du behöver

  • 200 g röda linser
  • 12 dl hönsbuljong
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 100 g potatis
  • 3 cm ingefära färsk hackad
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 200 g kycklingbröst
  • salt nymald svartpeppar
  • 3 msk olja vegetabilisk
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 tsk mald koriander
  • kajennpeppar
  • 1 msk pressad citron

Gör så här

1
Häll linser, hönsbuljong och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull och koka på svag värme i 30 minuter. Skumma noga.
2
Skala och skär potatisen i centimeterstora bitar. Lägg ner dem i soppan och fortsätt koka tills de mjuknat.
3
Under tiden körs ingefära och vitlök i foodprocessor tillsammans med några matskedar av vattnet. Kycklingköttet skärs i centimeterstora bitar, saltas och peppras och läggs i en skål.
4
Soppan körs till puré i mixer och smakas av med salt och peppar. (Detta kan göras i förväg, sedan går tillagningen fort.)
5
Hetta upp oljan i en ren kastrull. Lägg i ingefärssmet, spiskummin, koriander och kajennpeppar och stek under omrörning tills massan brynts lite och oljan börjar tränga ut.
6
Lägg då i kycklingbitarna och stek 2–3 minuter under omrörning. Häll över resten av vattnet, lägg på lock och låt sjuda ytterligare 3–4 minuter. Tillsätt sedan soppan och citronsaften. Låt det hela koka upp och servera!

Recept // Fler kyckling & fågelrecept