RECEPT FRÅN IK

Minipajer med tomat och bacon

En matig och god minipaj blir smakar gott till frukost eller brunch.

Foto: Mikael Adsböl

Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

    Deg

  • 125 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 0.5 msk vatten
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • Fyllning

  • 3.5 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0,75 tsk salt
  • peppar
  • 2 st salladslökar
  • 50 g riven ost gärna cheddar
  • 1 st tomat
  • 4 skiva bacon
  • 4 st stora rejäla pappersmuffinsformar

Gör så här

1

Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt den vila i ½ timme i kylen. Klä sedan muffinsformarna med degen.

2

Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Vänd ner den skivade salladslöken och osten i äggblandningen. Lägg äggmassan i pajerna. Halvera tomaten och skrapa ur insidan. Skär tomatköttet i tärningar och fördela det över pajerna. Fördela två halva skivor bacon över varje paj. Sätt in pajerna i ugnen på 180 grader ca 30-35 min i mitten av ugnen.


Recept // Fler äggrecept