RECEPT FRÅN

Minipajer med tomat och bacon
En matig och god minipaj blir smakar gott till frukost eller brunch.
Foto: Mikael Adsböl
Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Du behöver
- 125 g vetemjöl
- 75 g smör
- 0.5 msk vatten
- 0.5 st uppvispat ägg
- 3.5 st ägg
- 0.5 dl mjölk
- 0,75 tsk salt
- peppar
- 2 st salladslökar
- 50 g riven ost gärna cheddar
- 1 st tomat
- 4 skiva bacon
- 4 st stora rejäla pappersmuffinsformar
Deg
Fyllning
Gör så här
1
Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt den vila i ½ timme i kylen. Klä sedan muffinsformarna med degen.
2
Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Vänd ner den skivade salladslöken och osten i äggblandningen. Lägg äggmassan i pajerna. Halvera tomaten och skrapa ur insidan. Skär tomatköttet i tärningar och fördela det över pajerna. Fördela två halva skivor bacon över varje paj. Sätt in pajerna i ugnen på 180 grader ca 30-35 min i mitten av ugnen.