Du behöver

    Pajdeg:

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl mjöl
  • 1.5 msk kallt vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit
  • Fyllning:

  • 300 g blandfärs
  • 1 st lök hackad gul
  • 1 msk margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 tsk kinesisk soja
  • 2 msk senap svensk
  • 2 msk fransk senap
  • 3 dl keso

Gör så här

1
Hacka i en djup skål ihop margarinet med mjölet till en storkornig blandning. Slå på vattnet blandat med ättikspriten.
2
Arbeta hastigt samman ingredienserna tills degen hänger ihop. Har du möjlighet kan du göra pajdegen kvällen innan så får den stå i kylskåpet över natten.
3
Gör du degen samma dag är det bra om den får vila minst 20 minuter i kyla innan den gräddas. Bryn färs och lök i margarin eller smör.
4
Krydda med salt, soja och senap. Ta pannan från värmen och rör i keson.
5
Bred ut blandningen i en smord, ugnsfast form.
6
Kavla ut pajdegen tunt och lägg den som ett lock över formen. Grädda mitt i ugnen, 225 grader cirka 20 minuter, tills degen fått vacker färg.
7
Servera med en tomatsallad.

Recept // Fler köttfärsrecept