Du behöver
- 3 dl matvete
- 250 g broccoli
- 2 msk olivolja
- salt
- 150 g champinjoner
- 150 g rökt bogskinka
- 25 g bladspenat
- 250 g halloumi
Spenatsås
100 g bladspenat
2 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
1 tsk finrivet citronskal
örtsalt
svartpeppar
Gör så här
Koka matvetet enligt anvisningen på paketet. Bred ut matvetet på ett uppläggningsfat så att det kallnar.
Ta bort det grövsta på stammen och skär broccolin i små bitar. Lägg över i en bunke, tillsätt olivolja och lite salt och krama broccolin med handen så att den blir mjuk.
Skiva champinjonerna tunt. Strimla skinkan. Lägg broccoli, champinjoner och bogskinka ovanpå matvetet. Strö över bladspenaten.
Skär halloumin i skivor och dela dem på mitten. Stek dem i olivolja i en stekpanna. Lägg osten ovanpå salladen.
Spenatsås Skär spenaten i bitar. Stavmixa den i en bunke. Blanda i crème fraiche, senap och citronskal, smaka av med örtsalt, salt och peppar.
Tips: Såsen kan förberedas och förvaras kallt tills det är dags att servera.
Här serverar vi spenatbladen råa i en matig sallad men mixar också ner dem i den krämiga dressingen smaksatt med dijonsenap och citronskal.