Du behöver
Citronmarinerade oliver
300 g svarta oliver med kärna 1 burk
citron det yttersta finrivna skalet och saften
0,5 dl olivolja
1 msk finhackad bladpersilja
svartpeppar
Chilimarinerade oliver
300 g gröna oliver med kärna 1 burk
finhackad vitlöksklyfta
finhackad röd chili
citron pressad saft
0,5 dl olivolja
svartpeppar
Gör så här
Citronmarinerade oliver. Häll av spadet från de svarta oliverna och låt dem rinna av ordentligt.
Lägg de svarta oliverna i en skål och tillsätt citronskal och citronsaft, olivolja och persilja. Krydda med lite svartpeppar. Blanda.
Chilimarinerade oliver. Häll av spadet från de gröna oliverna och låt dem rinna av ordentligt.
Lägg de gröna oliverna i en skål och tillsätt vitlök, chili, citronsaft och olivolja. Krydda med lite svartpeppar. Blanda.
Servera i skålar med någon god dryck, till exempel kall öl.
Tips! Oliverna håller sig upp till en vecka i kylen i rena burkar.
Marinader med citron, örter, vitlök och chili ger härlig kontrast till sältan
i oliverna. Vi bjuder på svarta med citron och gröna med chili. Oliverna är
goda både som drinktilltugg och till lammspetten här intill.