Marockanska marinerade oliver

Du behöver Citronmarinerade oliver 300 g svarta oliver med kärna 1 burk citron det yttersta finrivna skalet och saften 0,5 dl olivolja 1 msk finhackad...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

Citronmarinerade oliver

300 g svarta oliver med kärna 1 burk
citron det yttersta finrivna skalet och saften
0,5 dl olivolja
1 msk finhackad bladpersilja
svartpeppar

Chilimarinerade oliver

300 g gröna oliver med kärna 1 burk
finhackad vitlöksklyfta
finhackad röd chili
citron pressad saft
0,5 dl olivolja
svartpeppar

Gör så här

1

Citronmarinerade oliver. Häll av spadet från de svarta oliverna och låt dem rinna av ordentligt.

2

Lägg de svarta oliverna i en skål och tillsätt citronskal och citronsaft, olivolja och persilja. Krydda med lite svartpeppar. Blanda.

3

Chilimarinerade oliver. Häll av spadet från de gröna oliverna och låt dem rinna av ordentligt.

4

Lägg de gröna oliverna i en skål och tillsätt vitlök, chili, citronsaft och olivolja. Krydda med lite svartpeppar. Blanda.

5

Servera i skålar med någon god dryck, till exempel kall öl.

6

Tips! Oliverna håller sig upp till en vecka i kylen i rena burkar.


Kommentar:
Marinader med citron, örter, vitlök och chili ger härlig kontrast till sältan
i oliverna. Vi bjuder på svarta med citron och gröna med chili. Oliverna är
goda både som drinktilltugg och till lammspetten här intill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top