RECEPT FRÅN IK

Marockanska marinerade oliver

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

    Citronmarinerade oliver

  • 300 g svarta oliver med kärna 1 burk
  • citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • svartpeppar
  • Chilimarinerade oliver

  • 300 g gröna oliver med kärna 1 burk
  • finhackad vitlöksklyfta
  • finhackad röd chili
  • citron pressad saft
  • 0,5 dl olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

1

Citronmarinerade oliver. Häll av spadet från de svarta oliverna och låt dem rinna av ordentligt.

2

Lägg de svarta oliverna i en skål och tillsätt citronskal och citronsaft, olivolja och persilja. Krydda med lite svartpeppar. Blanda.

3

Chilimarinerade oliver. Häll av spadet från de gröna oliverna och låt dem rinna av ordentligt.

4

Lägg de gröna oliverna i en skål och tillsätt vitlök, chili, citronsaft och olivolja. Krydda med lite svartpeppar. Blanda.

5

Servera i skålar med någon god dryck, till exempel kall öl.

6

Tips! Oliverna håller sig upp till en vecka i kylen i rena burkar.


Kommentar:
Marinader med citron, örter, vitlök och chili ger härlig kontrast till sältan i oliverna. Vi bjuder på svarta med citron och gröna med chili. Oliverna är goda både som drinktilltugg och till lammspetten här intill.

Recept