Du behöver
- 500 g rödlök
- 2-3 msk olivolja
- 2 msk socker
- 1 st förp färsk surdegspizzadeg
- vetemjöl till utbakning
- 3 dl riven ost
- 4-5 skiva getost på rulle
Till garnering
1 msk ljus sirap eller honung
färska örter t.ex. oregano
nymalen svartpeppar
marinerade oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 225–250 grader. Skala, dela och skiva löken. Fräs den i oljan utan att den tar färg cirka 10 minuter. Strö över sockret och fräs i ytterligare 1–2 minuter.
Ta upp pizzadegen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en tunn pizzabotten och lägg den på en papprad plåt. Strö över riven ost. Lägg på löken. Fördela getostskivorna över. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter.
Ringla sirapen över getosten. Garnera med färska örter. Peppra. Servera med oliverna.
Tips: Det går också bra med utkavlad pizzadeg på rulle.
Här äter vi inte en hel pizza var, utan delar en på fyra. Den som vill dubblar receptet eller kompletterar med en sallad.