RECEPT FRÅN IK

Lökpizza med getost

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödlök
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 1 st förp färsk surdegspizzadeg
  • vetemjöl till utbakning
  • 3 dl riven ost
  • 4-5 skiva getost på rulle
  • Till garnering

  • 1 msk ljus sirap eller honung
  • färska örter t.ex. oregano
  • nymalen svartpeppar
  • marinerade oliver

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225–250 grader. Skala, dela och skiva löken. Fräs den i oljan utan att den tar färg cirka 10 minuter. Strö över sockret och fräs i ­ytterligare 1–2 minuter.

2

Ta upp pizzadegen på ett mjölat bakbord. Kavla ut deg­en till en tunn pizzabotten och lägg den på en papprad plåt. Strö över riven ost. Lägg på löken. Fördela getostskivorna över. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter.

3

Ringla sirapen över getost­en. Garnera med färska örter. Peppra. Servera med oliverna.


Kommentar:
Tips: Det går också bra med utkavlad pizzadeg på rulle. Här äter vi inte en hel pizza var, utan delar en på fyra. Den som vill dubblar receptet eller kompletterar med en sallad.

Recept