Lökpizza med getost

Du behöver 500 g rödlök 2-3 msk olivolja 2 msk socker 1 st förp färsk surdegspizzadeg vetemjöl till utbakning 3 dl riven ost 4-5 skiva...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödlök
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 1 st förp färsk surdegspizzadeg
  • vetemjöl till utbakning
  • 3 dl riven ost
  • 4-5 skiva getost på rulle

Till garnering

1 msk ljus sirap eller honung
färska örter t.ex. oregano
nymalen svartpeppar
marinerade oliver

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225–250 grader. Skala, dela och skiva löken. Fräs den i oljan utan att den tar färg cirka 10 minuter. Strö över sockret och fräs i ­ytterligare 1–2 minuter.

2

Ta upp pizzadegen på ett mjölat bakbord. Kavla ut deg­en till en tunn pizzabotten och lägg den på en papprad plåt. Strö över riven ost. Lägg på löken. Fördela getostskivorna över. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter.

3

Ringla sirapen över getost­en. Garnera med färska örter. Peppra. Servera med oliverna.


Kommentar:
Tips: Det går också bra med utkavlad pizzadeg på rulle.
Här äter vi inte en hel pizza var, utan delar en på fyra. Den som vill dubblar receptet eller kompletterar med en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top