Du behöver
Pannkaka
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl vatten
1 st ägg
1 tsk salt
1 msk sesamolja
2 st buntar salladslök
Dippsås
1 msk risvinäger
2 msk ljus sojasås
0.5 st röd chili finhackad
0.5 msk socker
1 st lime pressad saft
Till servering
500 g räkor med skal färska eller frysta, tinade
2 st hjärtsallad
1 st bunt rädisor
50 g böngroddar
1 kruka koriander blad och stjälk
0.5 st knippe dill
2 msk mynta grovhackad
limeklyftor
neutral olja till stekning
Gör så här
Vispa vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt ägget, salt och olja, vispa samman. Skiva det gröna på salladslöken fint och bland ner i smeten.
Blanda alla ingredienser till dippsåsen i en skål.
Skiva det vita på löken tunt. Skala räkorna. Skölj och plocka salladen. Skiva rädisorna tunt. Fördela ut på fat eller skärbräda med groddar, koriander, dill, mynta och limeklyftor.
Häll generöst med olja i en stekpanna och tillsätt smeten. Stek på medelvärme tills pannkakan är gyllenbrun. Vänd och stek andra sidan på samma sätt.
Skär pannkakan i bitar och servera med räkor, salladslök, sallad, rädisor, groddar, örter och limeklyftor.
Laga frasig pannkaka på asiatiskt vis med krisiga grönsaker, räkor och en het dippsås med chili. Kokt jasminris är också gott till.