Lökpannkaka på asiatiskt vis

Du behöver Pannkaka 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl vatten 1 st ägg 1 tsk salt 1 msk sesamolja 2 st buntar salladslök Dippsås 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Pannkaka

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl vatten
1 st ägg
1 tsk salt
1 msk sesamolja
2 st buntar salladslök

Dippsås

1 msk risvinäger
2 msk ljus sojasås
0.5 st röd chili finhackad
0.5 msk socker
1 st lime pressad saft

Till servering

500 g räkor med skal färska eller frysta, tinade
2 st hjärtsallad
1 st bunt rädisor
50 g böngroddar
1 kruka koriander blad och stjälk
0.5 st knippe dill
2 msk mynta grovhackad
limeklyftor
neutral olja till stekning

Gör så här

1

Vispa vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt ägget, salt och olja, vispa samman. Skiva det gröna på salladslöken fint och bland ner i smeten.

2

Blanda alla ingredienser till dippsåsen i en skål.

3

Skiva det vita på löken tunt. Skala räkorna. Skölj och plocka salladen. Skiva rädisorna tunt. Fördela ut på fat eller skärbräda med groddar, koriander, dill,  mynta och limeklyftor.

4

Häll generöst med olja i en stekpanna och tillsätt smeten. Stek på medelvärme tills pannkakan är gyllenbrun. Vänd och stek andra sidan på samma sätt.

5

Skär pannkakan i bitar och servera med räkor, salladslök, sallad, rädisor, groddar, örter och limeklyftor.


Kommentar:
Laga frasig pannkaka på asiatiskt vis med krisiga grönsaker, räkor och en het dippsås med chili. Kokt jasminris är också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top