Du behöver
- 300 g pasta
- 300 g färsk chorizo
- 1 msk smör
- 2 st tomater
- 0.5 st purjolök
- 0.5 dl hackad basilika
- 125 g mozzarella
- 1 dl finriven parmesanost
- persilja
Sås
1 dl syrad grädde
1 dl ajvar relish
0.5 dl ketchup
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan ett par minuter kortare än vad förpackningen anger. Häll den avrunna pastan i en skål. Hacka tomaterna. Ansa, skölj och skiva purjolöken och blanda den och tomater med pastan.
Tryck ut färsen ur chorizon och stek smulorna i smör tills de får färg. Blanda med pastan och häll i en smord form.
Blanda syrad grädde med ajvar och ketchup och häll i formen. Strö över hackad basilika och lägg på skivad mozzarella. Strö över parmesan och gratinera i cirka 30 minuter tills den fått fin färg.
Strö över persilja vid servering.