

Lisettes goda pastagratäng
Den lite syrliga chorizon tillsammans med syrad grädde ger den här gratängen en god och behaglig smak. En bjudrätt som går både fort och lätt att göra.
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Du behöver
- 300 g pasta
- 300 g färsk chorizo
- 1 msk smör
- 2 st tomater
- 0.5 st purjolök
- 0.5 dl hackad basilika
- 125 g mozzarella
- 1 dl finriven parmesanost
- persilja
- 1 dl syrad grädde
- 1 dl ajvar relish
- 0.5 dl ketchup
Sås
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan ett par minuter kortare än vad förpackningen anger. Häll den avrunna pastan i en skål. Hacka tomaterna. Ansa, skölj och skiva purjolöken och blanda den och tomater med pastan.
Tryck ut färsen ur chorizon och stek smulorna i smör tills de får färg. Blanda med pastan och häll i en smord form.
Blanda syrad grädde med ajvar och ketchup och häll i formen. Strö över hackad basilika och lägg på skivad mozzarella. Strö över parmesan och gratinera i cirka 30 minuter tills den fått fin färg.
Strö över persilja vid servering.