Du behöver

  • 3 st lammrostbiff
  • 2 st citron
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Putsa bort eventuella senor. Snitta fettkappan. Riv det yttersta av citronskalet och vitlöken, blanda dem med oljan samt salt och peppar. Lägg marinaden och lammrostbiffarna i en plastpåse i kylen och låt marinera över natten.
2
Bryn lammet i en panna runt om, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen i cirka 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 60-65 grader beroende på hur röd man vill ha den. Låt den gärna vila i lite folie några minuter, rulla den sedan i den hackade persiljan innan den skivas upp.
3
Jag har valt att servera med klassiskt vitlökssmör och kokt färskpotatis. Som en liten bonus kan man även servera några ugnsbakade tomater till.

Kommentar:
Påskalammet i form av en rostbiff marinerad i vitlök och citron. Kan serveras varm eller kall.


Recept // Fler lammköttrecept