Du behöver
Lammköttbullar
400-500 g lammfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad persilja
1-2 st vitlöksklyftor pressade
1-2 msk olivolja till ugnsstekning
Getostzatziki
1 st gurka
100 g getost krämig
2 dl grekisk yoghurt eller turkisk
1 st vitlöksklyfta finriven
salt
peppar
Till servering och garnering
4 prt nykokt bulgur eller couscous
citronklyftor
persiljeblad
nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lammköttbullar Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Blanda i persiljan och vitlöken.
Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer och lägg dem på en papprad plåt. Sätt plåten i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills lammbullarna är helt genomstekta. Ringla över oljan efter halva tiden.
Getosttzatziki Tärna eller strimla gurkan grovt. Mosa getosten med tre matskedar av yoghurten, rör ner resten av yoghurten. Blanda i vitlöken och gurkan. Smaka av med salt och peppar.
Servera lammbullarna med bulgur eller couscous, tzatziki och citronklyftor. Garnera med persiljeblad och nymalen svartpeppar.
Tips:??Den som vill serverar en enkel tomatsallad till.