Lammköttbullar med getosttzatziki

Du behöver Lammköttbullar 400-500 g lammfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk finhackad persilja 1-2 st vitlöksklyftor pressade 1-2 msk olivolja till ugnsstekning...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Lammköttbullar

400-500 g lammfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad persilja
1-2 st vitlöksklyftor pressade
1-2 msk olivolja till ugnsstekning

Getostzatziki

1 st gurka
100 g getost krämig
2 dl grekisk yoghurt eller turkisk
1 st vitlöksklyfta finriven
salt
peppar

Till servering och garnering

4 prt nykokt bulgur eller couscous
citronklyftor
persiljeblad
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lammköttbullar Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Blanda i persiljan och vitlöken. 

3

Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer och lägg dem på en papprad plåt. Sätt plåten i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills lammbullarna är helt genomstekta. Ringla över oljan efter halva tiden.

4

Getosttzatziki Tärna eller strimla gurkan grovt. Mosa getosten med tre matskedar av yoghurten, rör ner resten av yoghurten. Blanda i vitlöken och gurkan. Smaka av med salt och peppar. 

5

Servera lammbullarna med bulgur eller couscous, tzatziki och citronklyftor. Garnera med persiljeblad och nymalen svartpeppar.


Kommentar:
Tips:??Den som vill serverar en enkel tomatsallad till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top