Du behöver
- 1 st kyckling
- 2 msk olivolja
- salt
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1-2 st pimientos de padron små gröna paprikor
- 2 st lagerblad
- 2 st kvistar färsk timjan
- 2 dl torrt vitt vin
- 10 st svartpepparkorn
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
Till servering
kokt potatis
pimientos de padrón stekta i olivolja med flingsalt
en god sallad med dressing
Gör så här
Bryn kycklingen runtom i olivolja i en rejäl kastrull. Krydda med lite salt.
Skala och skär löken i klyftor.
Tillsätt lök, hela vitlöksklyftor och padrones, lagerblad och timjan i grytan. Häll i vinet och låt det få ett uppkok. Tillsätt svartpepparkorn, vatten och salt. Låt koka upp och sjud grytan på svag värme under lock i cirka 1–1 1/2 timme, tills kycklingen är genomkokt och köttet lätt släpper från benet.
Servera grytan med kokt potatis, padrones och en god sallad.
Tillaga kycklingen med vitt vin på låg värme i gryta. Padrones är supergoda snacks till grytan. Stek på hög värmen i lite olivolja ett par minuter. Krydda med flingsalt.