
Kryddig asiatisk burgare med picklade grönsaker
Picklade grönsakerna ger god syrlighet till den kryddiga burgaren.
Av Nadia Mathiasen. Foto: Columbus Leth
Tillagningstid: 30 minuter
Du behöver
- 4 st hamburgerbröd
- 4 msk majonnäs
- 1 msk sriracha chilisås
- salladshuvud
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 1.5 dl vitvinsvinäger
- 2 tsk salt
- 2 st stora morötter
- 1 st kålrabbi
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd chili
- knippe koriander
- 1 st liten lök
- 600 g fläskfärs
- 2 msk japansk soja
- 0.5 tsk salt
- 1 msk fisksås
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk vitpeppar
- olja för stekning
- groddar
Picklade grönsaker
Burgare
Garnering
Gör så här
Picklade grönsaker: Koka upp vatten, socker, vinäger och salt tills sockret har smält. Skala morötterna och kålrabbin och skär i fina stavar. Häll lagen över dem och låt sedan dra i kylen en timme. Ta ut grönsakerna från lagen vid servering.
Burgare: Skala vitlöken, riv eller pressa den. Hacka chilin och hälften av koriandern. Spara resten till servering. Skala och hacka löken fint. Blanda alla fyra delarna i en skål tillsammans med kött, soja, salt, fisksås, socker och vitpeppar. Forma färsen till fyra biffar och stek dem i olja tills de är genomstekta.
Värm hamburgerbröden i ugnen. Rör ihop majonnäs med chilisås och bre ut på de varma bullarna.
Toppa med salladsblad, biffar, inlagda grönsaker, resten av koriandern och ev groddar.