RECEPT FRÅN IK

Kryddig asiatisk burgare med picklade grönsaker

Picklade grönsakerna ger god syrlighet till den kryddiga burgaren.

Av . Foto: Columbus Leth

Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk sriracha chilisås
  • salladshuvud
  • Picklade grönsaker

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 st stora morötter
  • 1 st kålrabbi
  • Burgare

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • knippe koriander
  • 1 st liten lök
  • 600 g fläskfärs
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • olja för stekning
  • Garnering

  • groddar

Gör så här

1

Picklade grönsaker: Koka upp vatten, socker, vinäger och salt tills sockret har smält. Skala morötterna och kålrabbin och skär i fina stavar. Häll lagen över dem och låt sedan dra i kylen en timme. Ta ut grönsakerna från lagen vid servering.

2

Burgare: Skala vitlöken, riv eller pressa den. Hacka chilin och hälften av koriandern. Spara resten till servering. Skala och hacka löken fint. Blanda alla fyra delarna i en skål tillsammans med kött, soja, salt, fisksås, socker och vitpeppar. Forma färsen till fyra biffar och stek dem i olja tills de är genomstekta.

3

Värm hamburgerbröden i ugnen. Rör ihop majonnäs med chilisås och bre ut på de varma bullarna.

4

Toppa med salladsblad, biffar, inlagda grönsaker, resten av koriandern och ev groddar.


Recept