Läsarrecept: Krämig ugnsfisk med curry

Du behöver 400 g torskfilé MSC-märkt, eller annan vit fisk dl svartpeppar nymald 1,5 dl vispgrädde 0,5 msk tomatketchup 1 msk smörgåskaviar 1 st currypulver...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé MSC-märkt, eller annan vit fisk
  • dl svartpeppar nymald
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk tomatketchup
  • 1 msk smörgåskaviar
  • 1 st currypulver
  • 2 dl gul lök finhackade
  • 1,5 ost smakrik, riven

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg knappt tinad torskfilé i en smord ugnsform och peppra lätt.

2

Vispa grädden lätt  och blanda ned ketchup, kaviar, curry och lök.

3

Häll eller bred gräddblandningen över fisken och strö på osten.

4

Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills osten börjar få färg.

5

Servera fisken med ris, potatis eller matvete, gröna ärtor och körsbärstomater.


Kommentar:
– Jag smaksätter fisken med ketchup för barnbarnens skull och lök och curry för mer vuxen smak, hälsar Ragnhild Axelsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top