Krämig sill med ramslök

Du behöver förp 5-minuterssill (450 g) 250 g ramslök eller en kruka gräslök och 1 pressad vitlöksklyfta 2 dl crème fraîche 1 dl majonnäs Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • förp 5-minuterssill (450 g)
  • 250 g ramslök eller en kruka gräslök och 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs

Gör så här

1

 

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i cirka 1 centimeter breda bitar.

2

 

Ansa ramslöken och skär den i små bitar.

3

 

Vispa ihop crème fraiche och majonnäs i en bunke. Blanda i ramslöken. Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Lägg i en burk och förslut.

4

 

Låt inläggningen dra i kyl 1–2 timmar eller över natten.

5

Tips. Får du inte tag i ramslök, smakar det också bra med gräslök och vitlök.


Kommentar:
Den krämiga sillen får smak av rikligt med ramslök. Gott knäcke och en kyld snaps smakar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top