RECEPT FRÅN IK

Krämig pasta med medelhavssmaker

Den här pastarätten lagas som italiensk caponata, men du kan använda de grönsaker du har hemma.

Av . Foto: Lena Söderström

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 3 st salladslökar
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 2 st paprikor
  • 8 st cocktailtomater
  • 4.5 msk olivolja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 dl kärnfria oliver
  • knippe persilja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • Servering

  • 4 prt port nykokt pasta

Gör så här

1

Skala och hacka vitlöken och löken. Ansa och hacka salladslöken. Ansa och småtärna auberginen och zucchinin. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Dela tomaterna.

2

Fräs det hackade och tärnade, var för sig, i 2/3 delar av oljan och lägg efterhand i en gryta. Smula över buljongtärningen, tillsätt tomatpurén och rör om.

3

Späd med vattnet och koka på medelstark värme ca 10 minuter.

4

Fräs tomaterna i resten av oljan och lägg dem i grytan tillsammans med oliver och hackad persilja.

5

Smaka av grönsaksröran med citronsaft, socker, salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt. Servera med ­nykokt pasta.


Recept // Fler port nykokt pastarecept