Kokoskonfekt med mörk choklad

Du behöver 50 g smör 1 dl grädde 6 dl kokosflingor 3 dl florsocker 1/2 msk vaniljsocker 150 g mörk choklad Till garnering ev extra...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 6 dl kokosflingor
  • 3 dl florsocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad
  • Till garnering
  • ev extra kokosflingor

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka upp. Dra från värmen.

2
Lägg kokosflingor, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Häll på smörgrädden. Rör om till en jämn massa och låt den svälla i kylen i cirka 10 minuter.

3
Forma massan till cirka 20 korta, tjocka korvar. Smält 2/3 av chokladen i en skål över ett vattenbad. Rör ner resten av chokladen och rör tills den smält.

4
Doppa kokoskorvarna i choklad och lägg på ett smörpapper. Strö över lite kokos. Låt stelna, gärna i rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top