Du behöver
- 150 g smör
- 4 dl strösocker
- 1.5 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
Glasyr
1.5 msk smör
1 dl vispgrädde
150 g mörka chokladknappar
Till servering
färska hallon
Vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll det i en bunke. Tillsätt socker, kakao och vaniljpulver, vispa ihop med elvisp. Vispa i ett ägg i taget och vispa till sist i mjölet.
Häll smeten i en kakform med löstagbar kant (ca 24 centimeter i diameter), klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 20–25 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kallna.
Glasyr: Låt smöret smälta i en liten släpplättpanna. Häll i grädden och koka upp under omrörning. Ta från värmen och rör i chokladen. Låt glasyren kallna och stelna något innan den breds på kakan.
Häll glasyren på kakan och bred ut den. Låt stå kallt 1–2 timmar. Servera med hallon och vispad grädde.
Kladdkaka får vi aldrig nog av, och extra flott blir den med mörk chokladglasyr på toppen.