Du behöver

  • 175 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl gräddfil
  • Fyllning:

  • 1 dl strösocker + 1 msk kanel

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Rör smör och socker så att det blir ljust och krämigt. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med gräddfilen.
3
Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 1/2 liter. Blanda socker och kanel. Häll i hälften av smeten. Strö över hälften av kanelblandningen. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelblandningen.
4
Grädda kakan tills en provsticka känns torr, 30-45 minuter.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler övrigtrecept