Du behöver
- 4 skiva kalvlägg
- 2.5 msk vetemjöl
- salt och svartpeppar
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 2 st selleristjälkar
- 3 st tomater
- olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 st lagerblad
- 1 st rosmarinkvist
Risotto
1 l buljong
4 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3 dl risottoris
3 dl torrt vitt vin
1 st kuvert saffran
50 g smör
2-3 dl riven parmesan
Gör så här
Vänd köttet i mjöl, salta och peppra på båda sidor. Hetta upp olivolja och bryn köttet några minuter per sida, lägg upp på ett fat.
Lägg lök, morot och selleri i en gryta. Stek i olja cirka 5 minuter tills löken mjuknat, rör om. Häll i vinet, låt alkoholen koka bort. Tillsätt köttet.
Häll ner tomater, vatten, kalvfond och kryddor. Sänk värmen, sjud under lock i cirka 1 1/2 timme tills köttet är mört och släpper från benet.
Risotto Värm buljongen i en kastrull. Hetta upp olja i en annan kastrull och tillsätt lök och vitlök. Stek tills allt fått färg och är blankt, 5–10 minuter.
Höj värmen. Tillsätt riset, blanda, låt det dra åt sig av fettet. Fräs i några minuter under omrörning. Häll i vinet, rör om och låt alkoholen koka bort en minut.
Tillsätt saffran, sjud under omrörning. Tillsätt lite buljong i taget. Låt varje slev koka in innan du tillsätter nästa. Koka riset al dente. Rör i smör och 2 dl parmesan. Smaka av. Låt dra under lock före servering.