Du behöver
- 3 st gula lökar
- 4 cm färsk ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2-1 dl olja
- 1 kg kycklingklubbor flådda
- 2 tsk mald koriander
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk spiskummin
- 1/2-1 tsk chilipulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1.5 tsk salt eller efter smak
- 1 st burk hela tomater
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
- 2 msk färsk koriander
Gör så här
1
Hacka löken, finhacka ingefäran och pressa vitlöken. Lägg allt i den varma oljan.
2
När lökens stekts mjuk lägger du i de flådda kycklingklubborna (dela dem gärna till två delar på mitten). Lägg även i alla kryddorna och saltet. Stek under omrörning i cirka 5 minuter.
3
Häll i tomaterna och rör om hela tiden , tomaterna skall mosas sönder. Låt grytan småkoka i cirka 30 minuter, tills kycklingen känns mjuk. Precis mot slutet tillsätts youghurt och koriander.
4
Serveras helst med basmatiris.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.