Gnocchi med köttfärssås

Du behöver gnocchi (eller annan pasta) Köttfärssås: 1 st burk krossade tomater 300 g nötfärs 2.5 msk margarin eller smör 1 st lök hackad gul...


4 portioner

Du behöver

  • gnocchi (eller annan pasta)

Köttfärssås:

1 st burk krossade tomater
300 g nötfärs
2.5 msk margarin eller smör
1 st lök hackad gul
1/2-1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2.5 tsk honungssenap (eller vanlig svensk, stark senap)
1.5 st pressade vitlöksklyftor
2.5 tsk HP-sås (eller Worcestersås)
9 st svarta oliver t
1/2-1 tsk salt
2.5 krm svartpeppar mald

Att strö över:

persilja hackad och basilika
parmesanost grovt riven

Gör så här

1
Sätt vatten till pasta på kokning.

2
Häll pastan i det kokande vattnet och beräkna koktiden enligt råd på pastapaketet.

3
Häll krosstomaterna i en (helst) plastbelagd kastrull. Bryn nötfärsen i matfett i en stekpanna och rör ner den brynta färsen i tomatkastrullen.

4
Fräs den hackade löken lätt i matfett i stekpannan och blanda lökhacket i tomatkastrullen. Häll på lite vatten och lägg i buljongtärningen.

5
Låt det hela sakta sjuda under lock en stund. Tillsätt senap, vitlök, HP- eller Worcestersås.

6
Smaka till sist av med salt och peppar och lägg i en näve svarta oliver.

7
Häll pastan i en sil och skaka av kokvattnet. Lägg upp den i en stor skål, rör i lite margarin eller smör och lägg på ett lock.

8
Hetta upp köttfärssåsen och servera den med pastan och den rivna osten. Eller häll den heta såsen över gnocchi-snäckorna. Strö över hackat grönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top