Glass med apelsin och honung

Du behöver 2 st apelsiner 3 st äggulor 1 dl flytande honung 3 dl vispgrädde Gör så här 1 Borsta och riv skalet av en...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 3 st äggulor
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Borsta och riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur båda apelsinerna och spara. Vispa äggulor och honung pösigt med elvisp. Tillsätt apelsinsaft och rivet skal.

2
Vispa grädden fluffig och blanda ner den i ägg-apelsinsmeten. Rör om väl och häll över i till exempel en kakform. Låt den stå i frysen över natten.

3
Ta fram formen 30-45 minuter före servering. Doppa den i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett serveringsfat. Dekorera gärna med citronmeliss.

4
Servera omedelbart, nu har glassen den perfekta konsistensen!


Kommentar:
Denna honungslena, smått förföriska glassparfait brukar uppskattas av både små och stora. Receptet kräver ingen glassmaskin, däremot en elvisp. Glassen tillagas med fördel dagen innan den ska avnjutas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top