Frozen key lime pie med björnbär

Du behöver Pajskal 200 g digestivekex 1 dl kokosflingor 100 g smält smör Fyllning 1 burk kondenserad mjölk ca 400 g 1.5 dl färskpressad limesaft...

Tillagningstid: 30 minuter
6 bitar

Du behöver

Pajskal

200 g digestivekex
1 dl kokosflingor
100 g smält smör

Fyllning

1 burk kondenserad mjölk ca 400 g
1.5 dl färskpressad limesaft ca 3 stora eller 4 små lime
2 dl vispgrädde

Garnering

björnbär färska eller frysta
myntablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela kexen, delade i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kokosflingorna och mixa ihop. Tillsätt smöret och kör tills allt blandas.

2

Tryck ut kexmassan över botten och kanter i en pajform (25 centimeter i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt pajskalet kallna.

3

Vispa grädden. Blanda ihop kondenserad mjölk och limesaft i en stor bunke. Blanda i grädden försiktigt.

4

Häll fyllningen i pajskalet och bred ut den lite vågigt. Garnera med bären. Frys minst 3–4 timmar eller över natten.

5

Temperera i kylskåp cirka 1 timme inför serveringen. Garnera med myntablad.


Kommentar:
Garnera pajen med björnbär och servera gärna med mera bär vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top