RECEPT FRÅN IK

Durrafrallor med aprikos

Av . Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 1 bitar färsk jäst 3 g
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 1 st äggvita
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 dl durramjöl 65g
  • 1 dl potatismjöl 60g
  • 1 dl rismjöl 55g
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk fiberhusk
  • 6 st torkade aprikoser finhackade
  • 0,5 dl rostade hasselnötter hackade
  • durramjöl att strö över

Gör så här

1

På kvällen  Vispa ut jästen i vattnet i en bunke. Vispa ner äggvita, rapsolja och honung i vattnet.

2

Tillsätt sedan salt, durramjöl, potatismjöl, rismjöl och majsstärkelse och vispa slätt. Tillsätt fiberhusk under fortsatt vispning (viktigt att vispa så att husken fördelas jämnt).

3

Vänd ner aprikos och nötter. Täck bunken med plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur över natten eller cirka 10 timmar. 

4

På morgonen Sätt ugnen på 225 grader. 

5

Stjälp upp degen på mjölad bänk och dela i 10 bitar. Forma försiktigt, utan att trycka för mycket, till runda frallor och lägg på en papprad plåt. Strö lite durramjöl över.

6

Grädda i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler. 


Kommentar:
Tips: Förvara frallorna i frysen om de inte äts direkt.

Recept