Dinkelfrallor med frön

Du behöver 1 bitar färsk jäst ca 3 g 3 dl kallt vatten 5 dl siktat dinkelmjöl plus extra till utbakning 0,5 dl linfrön 1...

Tillagningstid: 25 minuter
15 stycken

Du behöver

  • 1 bitar färsk jäst ca 3 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 5 dl siktat dinkelmjöl plus extra till utbakning
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl blandade frön t.ex. solros, pumpa, vallmo, sesam

Gör så här

1

På kvällen Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt dinkelmjöl, linfrön och salt. Rör ihop med en slickepott till en kladdig deg.

2

Täck med en handduk och låt jäsa i kylen över natten eller i cirka 10 timmar.

3

På morgonen Sätt ugnen på 250 grader.

4

Stjälp ut den kladdiga degen på väl mjölad bänk. Strö frön över degen så att de täcker ytan, börja med större frön och sedan de mindre.

5

Dela degen i 15 bitar med en degskrapa. Lägg bitarna på en papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Låt svalna på galler.

 


Kommentar:
Tips: Dinkel är en vetesort med lite mer smak, men det går bra att byta ut det siktade dinkelmjölet mot samma mängd ­vetemjöl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top