Du behöver
- 5 st blad gelatin
- 2 dl kakaopulver
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 6 dl grädde
- 3 dl mjölk
Garnering
1 dl grädde
färska bär
Gör så här
Blötlägg gelatinet enligt anvisning på förpackningen.
Mät upp kakaopulver, socker och vaniljpulver i en kastrull och blanda ihop. Tillsätt 3 dl av grädden och rör om till en slät massa. Blanda i resten av grädden. Blanda i mjölken.
Koka upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Krama ur och smält i gelatinblad. Sila över i en bunke genom finmaskig sil. Låt svalna cirka 15 minuter.
Fördela pannacottablandningen i 6 burkar eller portionsstora skålar och ställ kallt att stelna cirka 5 timmar, gärna över natten.
Garnera med vispad grädde och färska bär vid servering.
Tips: Vill du ha en fastare konsistens, ta 6 gelatinblad.
Den här läckra krämiga pannacottan gör du enkelt med kakaopulver. Toppa
med vispad grädde och bär.