Du behöver
- 250 g digestivekex
- 100 g smält smör
Fyllning
450 g choklad ljus eller mörk
2.5 dl grädde
1 msk maisenamjöl
Till garnering
kakao
färska bär t ex jordgubbar, hallon, blåbär
Gör så här
Bryt kexen i mindre bitar och finfördela dem i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör ihop tills allt blandas. Lägg blandningen i en pajform (cirka 22 centimeter i diameter) och tryck ut den så att den täcker botten och kanter. Ställ formen i frysen cirka 10 minuter.
Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt kallna.
Hacka chokladen. Koka upp grädden i en släpplättstekpanna. Rör ut maisenan i 3 msk av den varma grädden i en kopp. Häll tillbaka maisena- och gräddblandningen i pannan och sjud upp under omrörning, använd gärna plastvisp. Lägg i chokladen och ta pannan från värmen. Låt stå cirka 3 minuter. Rör om tills chokladen smält och rör sedan choklad-smeten jämn och blank.
Häll chokladsmeten i pajskalet. Låt stelna i kylskåp minst 5 timmar, men gärna över natten.
Inför servering, sikta kakao över pajen och garnera med bär.
Garnera pajen med säsongens fina bär.