RECEPT FRÅN

Chokladmousse med maränger & rostade nötter
Servera gärna mjölkchokladmoussen i olika söta små koppar och pudra grädden med kakaopulver.
Extra tid: 40 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver
- 150 g mjölkchoklad
- 8 st minimaränger gärna med kolasmak
- 2 msk florsocker
- 3 msk Varmt kaffe
- 1 st äggula
- 2 dl vispgrädde
- 2-3 msk rostade hasselnötter hackade
- 1 dl grädde
- kakaopulver
Garnering och servering
Gör så här
1
Smält chokladen över vattenbad i en bunke. Ta av värmen och rör om.
2
Lägg marängerna på ett bakplåtspapper. Ringla lite av chokladen över marängerna.
3
Blanda resten av chokladen med florsocker och kaffe, rör om med elvisp. Tillsätt gulan under kraftig omrörning med elvisp. Låt krämen kallna.
4
Vispa grädden lätt och luftig och vänd ner i krämen, använd slickepott. Vänd försiktigt tills det blir en slät moussemassa.
5
Fördela moussen i 4 serveringsskålar eller glas. Ställ i kylskåp 3–4 timmar eller över natten.
6
Garnera med maränger och nötter. Servera gärna med en klick vispad grädde pudrat med kakaopulver.