RECEPT FRÅN IK

Chokladmousse med maränger & rostade nötter

Servera gärna mjölkchokladmoussen i olika söta små koppar och pudra grädden med kakaopulver.

Av .

Extra tid: 40 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g mjölkchoklad
  • 8 st minimaränger gärna med kolasmak
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk Varmt kaffe
  • 1 st äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering och servering

  • 2-3 msk rostade hasselnötter hackade
  • 1 dl grädde
  • kakaopulver

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad i en bunke. Ta av värmen och rör om.

2

Lägg marängerna på ett bakplåtspapper. Ringla lite av chokladen över marängerna.

3

Blanda resten av chokladen med florsocker och kaffe, rör om med elvisp. Tillsätt gulan under kraftig omrörning med elvisp. Låt krämen kallna.

4

Vispa grädden lätt och luftig och vänd ner i krämen, använd slickepott. Vänd försiktigt tills det blir en slät moussemassa.

5

Fördela moussen i 4 serveringsskålar eller glas. Ställ i kylskåp 3–4 timmar eller över natten.

6

Garnera med maränger och nötter. Servera gärna med en klick vispad grädde pudrat med kakaopulver.


Recept // Fler mjölkchokladrecept