Du behöver

  • 1 msk margarin
  • 1 st röd lök
  • 2 st morötter finrivna
  • 500 g blandfärs
  • 1 st tomater burk passerade
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • oregano eller basilika
  • Vit grundsås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 st chips påse med valfria
  • ost riven lagrad

Gör så här

1
Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
2
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
3
Smöra en gratängform.
4
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
5
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
6
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler köttfärsrecept