Chilipicklad rättika

Du behöver 400 g rättika salt 4 msk risvinäger 3 msk kimchipaste 2 krm koreanska chiliflingor, gochugaru gochugaru 1 tsk sesamolja Gör så här 1...


0 portioner

Du behöver

  • 400 g rättika
  • salt
  • 4 msk risvinäger
  • 3 msk kimchipaste
  • 2 krm koreanska chiliflingor, gochugaru gochugaru
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

1
Skala och skär rättikan i tärningar (cirka 2 x 2 centimeter).

2
Koka upp rejält saltat vatten. Häll ned rättikan i det kokande vattnet och koka cirka 3 minuter. Häll av i durkslag. Blanda vinäger, kimchipaste, chili och sesamolja i en burk eller bunke. Blanda med rättikan och låt stå minst 30 minuter innan servering.

3
Förvara i kyl, håller upp till en vecka i oöppnad burk.


Kommentar:
Tips Kimchipaste finns på asiatiska eller välsorterade livsmedelsbutiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top