Bolognese, långkok

Du behöver 600 g högrev tärnat 1×1 cm 100 g sidfläsk fintärnat rotselleri finhackad 1 st morot finhackad 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g högrev tärnat 1×1 cm
  • 100 g sidfläsk fintärnat
  • rotselleri finhackad
  • 1 st morot finhackad
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 2.5 msk oxfond Bong Touch of Taste med rödvin
  • 5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2.5 dl rött vin
  • 1 st lagerblad
  • 8 st timjan kvistar färsk
  • salt och nymald svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika färsk
  • smör att steka i

Gör så här

1
Putsa högreven från senor och skär köttet i 1×1 cm små tärningar. Fintärna även det varmrökta sidfläsket.

2
Skala och finhacka rotselleri, morötter och lök. Finriv vitlöken.

3
Hetta upp en stekpanna och bryn köttet inkl sidfläsket på hög värme med lite smör och olja. Pudra över vetemjöl och rör om. Lägg sedan köttet åt sidan i en stor gryta.

4
Fräs grönsakerna i smör och olja i några minuter tills de mjuknat.Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare en minut.

5
Tillsätt sedan grönsakerna och tomatpurén i grytan med kött.

6
Häll i oxfond, vatten, vinägern, vinet och krydorna (ej basilikan). Låt puttra i drygt tre timmar. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten.

7
När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop och blivit såsig är den klar.

8
Smaka av med salt och svartpeppar.

9
Finstrimla basilika och vänd ner innan servering. Servera med nykokt färsk pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top