RECEPT FRÅN IK

Blomkålsvåfflor med rökt lax

Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g babyspenat hackad
  • smör till stekning
  • 600 g blomkål
  • 4 st ägg
  • 50 g cheddarost
  • salt och peppar
  • 2 msk smör till stekning
  • Topping

  • 4 st ägg
  • 4 st rökt lax i skivor
  • 100 g babyspenat
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1

Stek spenaten mjuk i smör i en stekpanna. Lägg spenaten i en sil och krama ur vätskan med baksidan av en sked.

2

Riv eller mixa blomkålen fint. Blanda spenat och blomkål i en skål. Tillsätt ägg, ost, salt och peppar och vispa till en slät smet.

3

 Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet, grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Topping Stek äggen. Servera våfflorna med ägg, lax och spenat. Droppa över olivolja och krydda med salt och peppar.


Recept