Blåbärsbakelse med crème fraiche

Du behöver 250 g rulle kyld smördeg 1 st ägg 125 g blåbär färska Topping 1 dl crème fraîche 4 msk socker florsocker till garnering...

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 250 g rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 125 g blåbär färska

Topping

1 dl crème fraîche
4 msk socker
florsocker till garnering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Rulla ut smördegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Ta ut rundlar med ett mått (9 centimeter i diameter). Ta bort överflödig deg. Nagga rundlarna och pensla dem med uppvispat ägg. Fördela de frysta bären på rundlarna, men spara en kant. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter.

3

Rör under tiden ihop crème fraiche och socker tills sockret smälter.

4

Ta ut bakelserna ur ugnen och toppa bären med den söta glasyren. Pudra över florsocker.

5

Tips  Köp en ask färska blåbär och frys in innan du gör bakelserna. Då får du ett finare resultat än med blåbär ur frysdisken, som lätt blir blöta och rinniga.


Kommentar:
En krispigt god och söt bakelse som får balans med syran som finns i blåbären.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top