Du behöver
Friterad rödlök
1 st rödlök liten
1 dl vetemjöl
1 st ägg
2-3 dl pankoströbröd
5 dl olja till fritering
Rödbetor
500 g färdigkokta rödbetor
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja
Getostkräm
100 g getost utan kanter
1 dl crème fraîche
1 krm honung
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
Till garnering
färsk timjan
Gör så här
Friterad rödlök Skala och skiva löken i 1/2 centimeter tjocka skivor och dela dem i separata ringar. Lägg lökringarna i en påse tillsammans med mjölet och skaka tills alla ringar är täckta med mjöl. Vispa upp ägget och doppa varje ring däri för att avslutningsvis täcka med panko.
Hetta upp oljan till cirka 170 grader. Fritera lökringarna, några i taget, i het olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta.
Rödbetor Dela rödbetorna i stora bitar och vänd dem i balsamvinäger och olja.
Getostkräm Rör eller mixa ihop ingredienserna till getostkrämen.
Fördela rödbetorna på tallrikar, klicka eller spritsa ut getostkrämen, lägg på några lökringar och strö över lite repad timjan.
Tips: Var försiktig när du friterar, och se till att ha ett lock till hands.