Balsamicorödbetor med getostkräm

Du behöver Friterad rödlök 1 st rödlök liten 1 dl vetemjöl 1 st ägg 2-3 dl pankoströbröd 5 dl olja till fritering Rödbetor 500 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Friterad rödlök

1 st rödlök liten
1 dl vetemjöl
1 st ägg
2-3 dl pankoströbröd
5 dl olja till fritering

Rödbetor

500 g färdigkokta rödbetor
1 msk balsamvinäger
1 tsk olivolja

Getostkräm

100 g getost utan kanter
1 dl crème fraîche
1 krm honung
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

Till garnering

färsk timjan

Gör så här

1

Friterad rödlök Skala och skiva löken i 1/2 centimeter tjocka skivor och dela dem i separata ringar. Lägg lökringarna i en påse tillsammans med mjölet och skaka tills alla ringar är täckta med mjöl. Vispa upp ägget och doppa varje ring däri för att avslutningsvis täcka med panko. 

2

Hetta upp oljan till cirka 170 grader. Fritera lökringarna, några i taget, i het olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta. 

3

Rödbetor Dela rödbetorna i stora bitar och vänd dem i balsamvinäger och olja.

4

Getostkräm Rör eller mixa ihop ingredienserna till getostkrämen. 

5

Fördela rödbetorna på tallrikar, klicka eller spritsa ut getostkrämen, lägg på några lökringar och strö över lite repad timjan. 


Kommentar:
Tips: Var försiktig när du friterar, och se till att ha ett lock till hands.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top