RECEPT FRÅN IK

Balsamicorödbetor med getostkräm

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Friterad rödlök

  • 1 st rödlök liten
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • 5 dl olja till fritering
  • Rödbetor

  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • Getostkräm

  • 100 g getost utan kanter
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 krm honung
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • Till garnering

  • färsk timjan

Gör så här

1

Friterad rödlök Skala och skiva löken i 1/2 centimeter tjocka skivor och dela dem i separata ringar. Lägg lökringarna i en påse tillsammans med mjölet och skaka tills alla ringar är täckta med mjöl. Vispa upp ägget och doppa varje ring däri för att avslutningsvis täcka med panko. 

2

Hetta upp oljan till cirka 170 grader. Fritera lökringarna, några i taget, i het olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta. 

3

Rödbetor Dela rödbetorna i stora bitar och vänd dem i balsamvinäger och olja.

4

Getostkräm Rör eller mixa ihop ingredienserna till getostkrämen. 

5

Fördela rödbetorna på tallrikar, klicka eller spritsa ut getostkrämen, lägg på några lökringar och strö över lite repad timjan. 


Kommentar:
Tips: Var försiktig när du friterar, och se till att ha ett lock till hands.

Recept