RECEPT FRÅN IK

Arepas – mjuka majsbröd

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5.5 dl förkokt majsmjöl av märket Pan
  • 1 tsk salt
  • 6.5 dl vatten
  • matolja

Gör så här

1

Rör ihop mjöl och salt. Vispa ner vattnet och knåda ihop en deg med händerna. Låt stå i 10 minuter.

2

Dela degen i 8 bitar. Rulla varje bit till en boll och platta till den med händerna så att det blir en centimetertjock kaka.

3

Stek bröden på medelvärme i rikligt med olja, cirka 5 minuter på varje sida. Lägg upp dem på hushållspapper. Servera gärna ljumna. Dela bröden men skär inte helt igenom och fyll dem som ett pitabröd.

4

Tips: Har du inte möjlighet att baka arepas är fyllningarna även jättegoda till varma tortillas.


Kommentar:
Till arepas behövs en särskild sorts vitt majsmjöl som är förkokt. I Sverige finns det av märket Pan. Det brukar finnas i välsorterade livsmedelsbutiker (till exempel Citygross och Ica Kvantum) och i butiker med orientaliskt eller latinamerikanskt sortiment. Välj den gula påsen med vitt mjöl. Det går inte att göra arepas med det majsmjöl som brukar finnas i hälsokosthyllan.

Recept