Hamburgare med gorgonzola

Du behöver 6 skiva bacon 3 st rödlökar 3 msk smör till löken + smör till brödet 2 msk socker 75 g gorgonzolaost 700 g...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 skiva bacon
  • 3 st rödlökar
  • 3 msk smör till löken + smör till brödet
  • 2 msk socker
  • 75 g gorgonzolaost
  • 700 g nötfärs gärna högrev
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 6 st hamburgerbröd
  • svartpeppar
  • blandade salladsblad,

Gör så här

1

Dela baconskivorna och stek dem knapriga i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

2

Skala och skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en liten stekpanna. Fräs lökringarna i smöret, utan att de tar färg, cirka 2 minuter. Strö över sockret och fräs ytterligare cirka 3 minuter tills sockret smält och lökringarna är genomskinliga.

3

Dela osten i 4–6 bitar och låt ligga i rumstemperatur.

4

Forma färsen till 4 stora eller 6 mindre biffar. Strö lite flingsalt i en stekpanna och hetta upp den. Lägg i biffarna och stek dem 3–5 minuter på varje sida. Toppa biffarna med bacon, ost och lök. Peppra, ta pannan från värmen och låt biffarna vila cirka 3 minuter. 

5

Dela och stek bröden i smöret under tiden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med salladsbladen.

6

Tips Du kan göra fyra stora eller sex mindre biffar av färsen. Rumstemperera färsen cirka 20 minuter innan den ska stekas. 


Kommentar:
Vi lyxar till hamburgaren med bacon, gorgonzola och karamelliserad rödlök. Använd gärna en god högrevsfärs till burgarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top