Dinkelpannkakor med äpplen

Du behöver 2 st ägg 5 dl filmjölk 1 msk rapsolja 2 dl vetemjöl 1 dl dinkelmjöl fullkorn 2 tsk bakpulver 1 krm salt 1...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 st äpple
  • rapsolja till stekning

Till servering:

10 skiva kotlettbacon
lönnsirap

Gör så här

1
1 Vispa ihop ägg, fil och rapsolja.

2
2 Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem i äggsmeten. Vispa till en klumpfri smet.

3
3 Skär äpplet i tunna skivor och pilla ur kärnorna.

4
4 Stek 12 små pannkakor (cirka 1/2 dl smet till varje) i olja på medelvärme cirka 1 minut på ena sidan tills det bubblar lite på ytan.

5
5 Lägg på en äppelskiva på varje pannkaka och vänd försiktigt. Stek någon minut på andra sidan.

6
6 Stek kotlettbaconet knaprigt, droppa på cirka 1 tsk lönnsirap och låt det fräsa till. Ta upp och servera till pannkakorna, bjud ytterligare lite lönnsirap till.

7
Tips! Kotlettbacon är magrare än vanligt bacon. Du kan också använda rökt skinka och steka den lätt.


Kommentar:
De här pannkakorna går inte av för hackor. Med äpple och dinkel i blir de både fantastiskt goda och hälsosammare.

receptet kommer från boken Good morning, Kakao förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top