Du behöver
- 2 st ägg
- 5 dl filmjölk
- 1 msk rapsolja
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl dinkelmjöl fullkorn
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 st äpple
- rapsolja till stekning
Till servering:
10 skiva kotlettbacon
lönnsirap
Gör så här
1
1 Vispa ihop ägg, fil och rapsolja.
2
2 Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem i äggsmeten. Vispa till en klumpfri smet.
3
3 Skär äpplet i tunna skivor och pilla ur kärnorna.
4
4 Stek 12 små pannkakor (cirka 1/2 dl smet till varje) i olja på medelvärme cirka 1 minut på ena sidan tills det bubblar lite på ytan.
5
5 Lägg på en äppelskiva på varje pannkaka och vänd försiktigt. Stek någon minut på andra sidan.
6
6 Stek kotlettbaconet knaprigt, droppa på cirka 1 tsk lönnsirap och låt det fräsa till. Ta upp och servera till pannkakorna, bjud ytterligare lite lönnsirap till.
7
Tips! Kotlettbacon är magrare än vanligt bacon. Du kan också använda rökt skinka och steka den lätt.
De här pannkakorna går inte av för hackor. Med äpple och dinkel i blir de både fantastiskt goda och hälsosammare.
receptet kommer från boken Good morning, Kakao förlag.