Bakad blåbärsgröt med citron

Du behöver 3 dl havregryn 5 dl mandelmjölk alt vanlig mjölk 2 st ägg 1 krm salt 1 tsk bakpulver 1 krm äkta vaniljpulver 1...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 5 dl mandelmjölk alt vanlig mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk citronskal rivet
  • citron från ekologisk
  • 1 msk agavesirap alt flytande honung
  • 1.5 dl blåbär frysta

Topping och servering:

1 msk råsocker till garnering
mandelmjölk vanlig mjölk
yoghurt eller naturell

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader.

2
2 Vispa ihop havregrynen med mandelmjölken, äggen och resten av ingredienserna utom blåbären i en skål.

3
3 Häll det i en smord ugnsform som mäter ungefär 30 x 20 centimeter. Fördela blåbären över.

4
4 Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter. Strö på lite råsocker och servera med ditt val av mjölk eller med en klick yoghurt.


Kommentar:
Receptet kommer från boken Good morning (Kakao förlag)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top