Du behöver
- 4 st ägg medelstora
- 12 st potatis små kokta
- 10 st körsbärstomater
- 1 st påse provencalsk salladsmix (150 g)
- 20 skiva salami gärna fänkålssmak
- 1 msk dijonsenap
- 1 st vitlök riven eller pressad
- 3 msk rödvinsvinäger
- 6 msk olivolja
- salt nymalen svartpeppar
- 1 st gräslök finskuren
Gör så här
1
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen när det kokar och låt koka cirka 6 minuter för krämig gula. Skölj i kallt vatten.
2
Dela potatisarna, och skölj och dela tomaterna. Fördela salladsmixen på fyra tallrikar, lägg på potatis, tomater och salami.
3
Vispa ihop senap, vitlök och vinäger till dressingen och vispa sedan i olivoljan. Skala och dela de nykokta äggen och lägg på salladerna. Ringla över lite dressing och strö över gräslök.
4
Servera resterande dressing vid sidan om.