Romtoppad gurkaladåb

Du behöver 3 dl vatten + 1 msk kalvfond eller ljus buljong 1 dl vitt vin 4 1/2 blad gelatin 4 1/2 dl smått tärnad...


6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten + 1 msk kalvfond eller ljus buljong
  • 1 dl vitt vin
  • 4 1/2 blad gelatin
  • 4 1/2 dl smått tärnad slanggurka (ca 2 slanggurkor)
  • Garnering:
  • 100 g löjrom eller ishavsrom
  • 50 g svart stenbitsrom
  • 1 ask/påse blandade sallatsblad
  • Sås:
  • 1 påse hollandaisesås
  • vatten
  • 50 g smör
  • ca 1 msk hackad kapris

Gör så här

1
Blanda vatten, fond (eller ljus köttbuljongtärning) och vitt vin. Värm upp. Lägg i gelatinbladen och rör tills de löst sig. Låt svalna.

2
Skala och skär ur kärnorna mitt i gurkorna. Skär gurkorna i pyttesmå tärningar. Fördela dem i 6 små formar eller moccakoppar som rymmer 1 deciliter.

3
Häll över vätskan och lyft på gurkorna med en gaffel så att vätskan fördelar sig jämnt i formarna. Sätt i kylskåp minst ett par timmar tills geléet stelnat.

4
Sås: Gör under tiden såsen enligt recept på påsen.

5
Låt svalna och smaka av med hackad, nästan mosad, kapris. Önskas mer smak kan kaprislag droppas i.

6
Uppläggning: Doppa formarna i hett vatten och stjälp en aladåb på varje tallrik.

7
Garnera varje aladåb med en tesked löjrom och några svarta romkorn ovanpå.

8
Fördela sallatsblad på tallrikarna. Klicka på sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top