Pösiga pannkakor i ugn

Du behöver 6 dl mjölk 2 dl vetemjöl 0.75 tsk salt ägg 2 msk smör Lingongrädde att äta till: 1.5 dl mellangrädde 0.5 dl lingonsylt...


4 portioner

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 tsk salt
  • ägg
  • 2 msk smör

Lingongrädde att äta till:

1.5 dl mellangrädde
0.5 dl lingonsylt

Gör så här

1
Häll hälften av mjölken i en skål. Tillsätt vetemjöl och salt. Vispa blandningen slät. Vispa i ägg och resten av mjölken.

2

3
Ställ fyra portionsformar på en plåt. Fördela matfettet i formarna och ställ in plåten i 250 grader varm ugn. Ta ut plåten när fettet blivit gulbrunt. Vispa om i smeten och häll den i formarna.

4

5
Ställ in formarna igen, mitt i ugnen, och grädda pannkakorna cirka 20 minuter. Nu är pannkakorna som pösigast och finast, men låt dem få ättemperatur innan lingongrädden får bli ett komplement. Mellangrädden bör vara isande kall innan den vispas. Det tar lite längre tid och den blir inte så fast som vispgrädde, men det behövs inte till pannkakan.


Kommentar:
Pannkakorna passar utmärkt efter Blandad svamp i soppa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top