Krokant – bränt socker

Du behöver 2 dl strösocker Gör så här 1 Häll sockret i en stekpanna, låt det smälta där på dryg medelvärme. Rör om hela tiden...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 dl strösocker

Gör så här

1
Häll sockret i en stekpanna, låt det smälta där på dryg medelvärme. Rör om hela tiden med trä- eller plastgaffel. Se upp, det är lätt att bränna sig ordentligt på smält socker!

2
När sockret blivit flytande får det ta lite färg och bli ljusbrunt. Då är det dags att hälla ut det tunt på bakplåtspapper och låta det stelna. Förvaras fukttätt, håller i åratal. Bryt den hårda kakan i bitar och stöt dem i mortel, fint eller grovt.


Kommentar:
Krokantströssel kan blandas i glass, knäck, ischoklad eller chokladpudding, strös ovanpå yoghurt eller blandas i chokladkonfekt att njuta till efterrätt eller kaffe.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top