• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Resa på rundresa – bekvämt & med garanterade upplevelser

  Upplevelser utöver de vanliga, nya möten och platser. Att resa med Scandorama bjuder på så mycket mer än en klassisk charter. Eva och Kent har rest med arrangören ett par gånger om året i över 10 år.

  Resa på rundresa – bekvämt & med garanterade upplevelser

  "Det blir ett väldigt socialt sätt att resa"

  – Jag har rest två till tre gånger om året sedan 1988, egentligen säger väl de allt, säger Eva Sunnerot som är en van resenär. Första gången hon reste med Scandorama var 1988, då var barnen små och de lockades till en bussresa till Rimini, den populära badorten i norra Italien. Den gången var det 17 barn med på resan och alla hade en fantastisk upplevelse. Det blev starten för ett återkommande resande runt om i världen. Bara under 2017 har hon besökt Kina, Kuba, Tyskland och Polen, med sin särbo sedan 12 år tillbaka.

  – I början sa Kent att han aldrig skulle åka på en bussresa, men efter att jag rest med honom ett par gånger lyckades jag övertyga honom om att åka med Scandorama till Kroatien, vi bodde faktiskt på samma hotell som är med i filmen "All inclusive" som går på bio nu. Det var jättelyckat och sedan dess har Kent och jag rest jättemycket med Scandorama, säger Eva och Kent fyller i:
  – Det är ett väldigt socialt sätt att resa och man får se väldigt mycket. Flyger man så sprids man vind för våg så fort man kommer fram. Här får man möjlighet att uppleva platser på väg till resmålet och så träffar man många härliga människor.

   

  Läs mer om Scandoramas utbud och inspireras av deras nya resmål

  Vid kinesiska muren tidigare i år. Foto: Privat.

  Eva och Kent på Kuba 2017. Foto: Privat.

  Under 2018 har Scandorama 72 klassiska resor och man presenterar 11 fantastiska nyheter, så som Ischia, vulkanön utanför Neapel, Bretagne, Luganosjön i Schweiz, Georgien. Reseutbudet hos Scandorama är brett, här väljer du inriktning på resan efter vad du är sugen på. Alltifrån rundresor och storstäder till vinresor och flodkryssningar. Du kan även välja om du bara vill borta i alltifrån en weekend till 16 dagar beroende på resmål.

  Eva och Kent berättar att de gjort många olika typer av resor, både dem där man reser med buss hela vägen till en destination, men även dem där man flyger till en destination för att sen åka buss som en rundresa på plats. De menar att det finns tjusningar i båda sätten att resa.
  – När man åker buss hela vägen blir resan en del av målet. Man gör stopp längs vägen, ibland bara i samband med lunch, andra gånger är det en övernattning eller en kort rundtur i anknytning till en paus.
  Att få uppleva hur naturen förändras utanför fönstret utan att behöva koncentrera sig på ratten utan bara njuta, läsa en bok eller prata med dem som sitter runt omkring är underbart. När man sen går på bussen igen efter en övernattning flyttar alla på höger sida av bussen tre säten bakåt medan alla som sitter på vänster flyttar tre steg framåt. Det är lite kul, för då har man nya att prata med hela tiden. Det blir ett väldigt socialt sätt att resa.

  Resan till Peking var något utöver det vanliga menar Eva och Kent. Foto: Privat.

  Genom åren har resandet med Scandorama blivit allt mer bekvämt, bussarna har blivit bättre och alla får mer utrymme, berättar Eva. Bussarna har självklart en guide med från Sverige under hela resan. Guiderna tillför det där lilla extra och ger synintrycken extra liv. Scandoramas bussar utgår från Öresundsterminalen strax utanför Malmö. Har du en bit dit – ingen fara. Anslutningsbussar går från cirka hundra olika orter i landet.

  Några av Scandoramas guider. Foto: Scandorama.

  Resorna med Scandorama bjuder även på ett stort utbud av utflykter. Scandorama utbildar sina egna guider och kan på så sätt forma utbudet så att du som resenär får möjlighet att se de välkända sevärdheterna men även de små pärlorna bortom de stora turiststråken. Allt ifrån att provsmaka lokala viner och specialiteter till att se hisnande naturupplevelser.

  Vilket är ert bästa reseminne?
  – Varje resa är unik på sitt sätt, menar Kent och Eva. Men resan till Kina var något utöver det vanliga. Speciellt dagarna i Shanghai var en upplevelse som vi sent kommer att glömma. Alla byggnader, folkmyllret och Huangfloden. Det var en fantastisk resa.

   

  Läs mer om Scandoramas utbud och inspireras av deras nya resmål

  Alla byggnader, folkmyllret och Huangfloden i Shanghai är något Eva och Kent sent kommer att glömma. Foto: Privat.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!