• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rucolasoppa med rotsaker, pasta med rucolapesto, rucolapaj med lax

    Rucola är mer än bara små flikiga blad. Här hittar vi härlig pepprighet och god grönska som passar både i kalla och varma rätter. Vi lagar pesto, paj och soppa på bladen.

    Rucolasoppa med rotsaker, pasta med rucolapesto, rucolapaj med lax
    Foto: Ulrika Pousette
    Rucolasoppa med rotsaker
    Huvudrätt

    Rucolasoppa med rotsaker

      Recept från Icakuriren.se
    Pasta med rucolapesto
    Huvudrätt

    Pasta med rucolapesto

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rucolapaj med lax
    Huvudrätt

    Rucolapaj med lax

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om rucola

    Rucola är ett italienskt namn för svensk senapskål, och rucolan passar lika fint i det svenska som i det italienska köket. Den har långsmala gröna blad och pepprig smak, som påminner om rädisa eller rättika.

    Den rucola som vi hittar i livsmedelsbutikerna är svenskodlad, eller kommer från Italien eller Spanien.

    Du kan använda rucolan på många olika sätt: i soppor, pajer, gratänger, såser eller bara som garnering och topping på till exempel pizza. 

    I en sallad är det bra att blanda den peppriga rucolan med mildare salladssorter. 

    Förvara rucolan i plastpåse i kylskåp. Lägg gärna rucolan i en skål med kallt vatten och ställ i kylskåp, cirka 1 timme innan serveringen, då blir den extra spänstig. 

    Missa inte vår nya podd – här kan du lyssna:

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!